AutoMapper
بررسی نکات تکمیلی و پیشرفته‌ی کار با کتابخانه‌ی AutoMapper
مبانی Async در C# 5
دات نت فریم ورک، از زمان ارائه نگارش یک آن، از اعمال غیرهمزمان و API خاص آن پشتیبانی می‌کرده‌است. همچنین این مورد یکی از ویژگی‌های Win32 نیز می‌باشد. نوشتن کدهای همزمان متداول بسیار ساده است. در این نوع کدها هر عملیات خاص، پس از پایان عملیات قبلی انجام می‌شود، اما برای انجام اعمال طولانی مانند دریافت اطلاعات از وب، مناسب نبوده و سبب قفل شدن ترد اصلی برنامه می‌شوند. برای حل این مشکل، راه‌حل‌های غیرهمزمانی از نگارش‌های آغازین دات نت وجود داشته‌اند؛ اما کار کردن با آن‌ها ساده نبوده و در روال‌های رخ‌دادگردان و یا تردهای دیگری بجز ترد اصلی و رابط کاربری برنامه صورت می‌گیرند که هر کدام مشکلات خوانایی، نگهداری و توسعه‌ی خاص خود را دارند. برای رفع این مشکلات، پشتیبانی توکاری از اعمال async در سی‌شارپ 5 صورت گرفته است که موضوع بحث دوره‌ی جاری می‌باشد.
پشتیبانی از Full Text Search در SQL Server
در این دوره به نحوه‌ی جستجوی پیشرفته در متون، توسط SQL Server خواهیم پرداخت. با استفاده از امکانات ابتدایی T-SQL مانند like می‌توان جستجوهایی را برای یافتن موارد مشابه با عبارتی خاص انجام داد، اما این جستجوها بسیار هزینه‌بر و کند هستند. در SQL Server برای مدیریت جستجوهای سریع و پیشرفته بر روی متون، افزونه‌های توکاری مانند Full text search، Semantic search، Term extraction و Term lookup تدارک دیده شده‌اند. Semantic search از نگارش 2012 آن افزوده شده‌است و مابقی در نگارش‌های پیشین آن نیز وجود داشته‌اند.
پشتیبانی از XML در SQL Server
فیلدهای XML از سال 2005 به امکانات توکار SQL Server اضافه شده‌اند و بسیاری از مزایای دنیای NoSQL را درون SQL Server رابطه‌ای مهیا می‌سازند. برای مثال با تعریف یک فیلد به صورت XML، می‌توان از هر ردیف به ردیفی دیگر، اطلاعات متفاوتی را ذخیره کرد؛ به این ترتیب امکان کار با یک فیلد که می‌تواند اطلاعات یک شیء را قبول کند و در حقیقت امکان تعریف اسکیمای پویا و متغیر، در کنار امکانات یک بانک اطلاعاتی رابطه‌ای که از اسکیمای ثابت پشتیبانی می‌کند، میسر می‌شود.
ارتقاء به Bootstrap 3
نگارش 2 فریم ورک معروف CSS بوت استرپ را مدتی قبل در سایت بررسی کردیم. نگارش سوم آن تغییرات قابل ملاحظه‌ای داشته‌است که در طی این دوره با جزئیات آن‌ها بیشتر آشنا خواهیم شد. بوت استرپ نگارش 3، جزئی از قالب ایجاد پروژه‌های جدید ASP.NET MVC 5 است. البته مباحثی که در اینجا بررسی خواهند شد، شامل مراحل مقدماتی و پیشرفته‌ی کار با بوت استرپ 3 می‌شوند و الزاما به فناوری سمت سرور یا IDE خاصی گره نخواهند خورد.
RavenDB
RavenDB یک بانک اطلاعاتی سورس باز NoSQL سندگرای تهیه شده با دات نت است. در این دوره به بررسی جزئیات نحوه کار با آن خواهیم پرداخت.
آشنایی با Reflection.Emit
در این دوره به مباحثی مانند زبان اسمبلی دات نت و ایجاد کدهای IL در زمان اجرا پرداخته خواهد شد؛ به همراه روش‌هایی جهت جایگزینی Reflection متداول خواص، با نمونه‌هایی بسیار بسیار سریعتر که با کمک امکانات فضای نام Reflection.Emit میسر می‌شود.
طراحی یک فریم ورک برای کار با WPF و EF Code First توسط الگوی MVVM
در این دوره، قالب تهیه یک پروژه جدید WPF مبتنی بر EF Code first را دریافت خواهید کرد که دارای این مشخصات است:

1- اعتبارسنجی یکپارچه با EF Code first

2- دارای سیستم راهبری (Navigation) بین صفحات با قابلیت تزریق خودکار وابستگی‌ها توسط کتابخانه StructureMap
3- به همراه مباحثی مانند تعریف کاربران، تعریف سطوح دسترسی و همچنین راهبری بین صفحات برنامه با درنظر گرفتن این مسایل به کمک تنها افزودن یک ویژگی به نام PageAuthorization به ابتدای تعریف کلاس یک صفحه



4- دارای سیستم خودکار پیغام دهی به کاربر در صورتیکه قصد حرکت به صفحه‌ای دیگر را داشته باشد؛ اما تغییرات صفحه جاری ذخیره نشده‌اند.


5- قالب پروژه جدید تدارک دیده شده، به صورت خودکار لایه بندی‌های برنامه را تدارک خواهد دید (شامل DataLayer، DomainClasses، ServiceLayer و غیره)
6- به همراه سیستم DbContext یکپارچه با مباحثی مانند یکسان سازی ی و ک در برنامه به صورت خودکار و نمایش مشکلات اعتبارسنجی داده‌ها به کاربر بدون نیازی به کد نویسی اضافه.
7- این قالب پروژه با کتابخانه‌های زیر یکپارچه است:
Entity Framework Code First
Fody (جهت اعمال مسایل AOP برای کاهش تدارک کدهای INotifyPropertyChanged در برنامه)
MahApps.Metro (برای نمایش قالب مترو سازگار با دات نت 4)
Microsoft.SqlServer.Compact.4 (بانک اطلاعاتی پیش فرض برنامه دسکتاپ تدارک دیده شده)
MvvmLight (پایه مباحث MVVM بکارگرفته شده در برنامه)
StructureMap (جهت پیاده سازی مباحث تزریق وابستگی‌ها در برنامه)
بررسی مفاهیم معکوس سازی وابستگی‌ها و ابزارهای مرتبط با آن
در این دوره به مفاهیمی مانند معکوس سازی وابستگی‌ها و تزریق وابستگی‌ها پرداخته خواهد شد. بسیاری از برنامه نویس‌ها مفاهیم DIP، IoC و DI را با هم مخلوط کرده و بجای هم بکار می‌برند. بنابراین قصد داریم هر یک را به تفصیل بررسی کرده و تفاوت‌های آن‌ها را برشماریم. سپس سعی خواهیم کرد تا یک کتابخانه تزریق وابستگی‌های ابتدایی را ایجاد کرده و نهایتا نحوه استفاده از چندین فریم ورک IOC موجود بررسی خواهند شد. این سری پیشنیاز درک مفاهیمی است که در لایه بندی اجزای مختلف برنامه‌ها مورد نیاز می‌باشند.
پیشنیاز‌های دوره
- آشنایی با زبان سی‌شارپ
- آشنایی ابتدایی با مباحث Reflection
- مخزن کد مثال‌های آن
سطح دوره
متوسط
Aspect oriented programming
AOP یکی از فناوری‌های مرتبط با توسعه نرم افزار محسوب می‌شود که توسط آن می‌توان اعمال مشترک و متداول موجود در برنامه را در یک یا چند ماژول مختلف قرار داد (که به آن‌ها Aspects نیز گفته می‌شود) و سپس آن‌ها را به مکان‌های مختلفی در برنامه متصل ساخت. عموما Aspects، قابلیت‌هایی را که قسمت عمده‌ای از برنامه را تحت پوشش قرار می‌دهند، کپسوله می‌کنند. اصطلاحا به این نوع قابلیت‌های مشترک، تکراری و پراکنده مورد نیاز در قسمت‌های مختلف برنامه، Cross cutting concerns نیز گفته می‌شود؛ مانند اعمال ثبت وقایع سیستم، امنیت، مدیریت تراکنش‌ها و امثال آن. با قرار دادن این نیازها در Aspects مجزا، می‌توان برنامه‌ای را تشکیل داد که از کدهای تکراری عاری است.